HenkilökuvaOlen fysioterapeutti ja tanssinopettaja Maija Astikainen. Toimin yrittäjänä yhden naisen yrityksessäni ja tällä hetkellä toimintani on suuntautunut lähes kokonaan paritanssin opettamiseen täällä pääkaupunkiseudulla, sekä satunnaisesti maakunnissa.

Olen ehtinyt tehdä matkan varrella kaikenlaista ja hankkia mm. useamman ammatin. Ensimmäiseltä ammatiltani olen lastentarhanopettaja. Työskentelin valmistuttuani päiväkodeissa, useita vuosia. Sen jälkeen tieni vei fysioterapian opintoihin, erikoistumisineen. Myös fysioterapeuttina ehdin työskennellä kaikenikäisten ja hyvin monenlaisten asiakkaiden kanssa ja kartuttaa tietotaitoani erilaisissa työpaikoissa. Tanssinopettajan opinnot aloitin -93 ja valmistuin -95, samana vuonna sain myös diplomi-tanssinopettajan pätevyyden. Tuntiopettajan työtä olen tehnyt sosiaali- ja terveysalan oppilaitoksissa n. 15 vuoden ajan. Tällä hetkellä tuntiopettajan työ ei enää mahdu ohjelmaani, mutta erittäin rikasta kokemusta siitä olen vuosien aikana itselleni saanut. Opetusaineitani olivat mm. anatomia ja fysiologia, kuntoutus ja toimintakyvyn tukeminen, kasvun tukemisen, sekä lähihoitajaopiskelijoiden työharjoittelujen ohjaaminen ja näyttötutkintojen arviointi.

Yrittäjyyteni mahdollistaa myös paljon muuta. Olen ollut mukana ideoimassa ja toteuttamassa mm. muusikoiden ja yrittäjien varhaiskuntoutustoimintaa. Onnistumista koen siitä, että molemmat ryhmät ovat käyttäneet mahdollisuuden hyväkseen ja lähteneet rohkeasti hakemaan puhtia itselleen heitä varten räätälöidyiltä Kelan kursseilta.

Elämäni ei kuitenkaan ole kokonaisuudessaan työtä, eikä tanssia, sillä sydäntäni lähellä ovat nyt jo aikuiset lapseni Jaska ja Veera, sekä heidän perheensä. He ovat ihania nuoria -aikuisia ja heillä on elämänasenne kohdallaan. Onneksi he ovat saaneet elämän matkalle sopivasti yrittäjähenkisiä geenejä, joiden avulla uskon heidän pärjäävän. Pienet lastenlapseni Oona, Enni ja Roope, sekä ihanat bonuslapset Arttu ja Aino ovat totta kai mummin silmäterät ja heidän kanssaan harjoittelen tanssiaskeleita aina kun se on mahdollista.

Elämänarvoissani tärkeällä sijalla on ihmisten kunnioittaminen ja arvostaminen. Jokainen ihminen on ainutlaatuinen ja hieno kokonaisuus juuri sellaisena, kun on. Olen erittäin onnellinen siitä, että juuri minä saan olla tällaisen työn myötä, antamassa ihmisille tanssillista oppia ja tuoda mahdollisuuden sosiaaliseen kanssakäymiseen, sekä rohkaista ja kannustaa erilaisia oppilaita, mukavan harrastuksen pariin. Koen tärkeäksi myös sen, että voin tarjota kurssitoiminnan myötä mahdollisuuden virkistymiseen ja korvien välin tuuletukseen, stressin poistoon ja monipuoliseen liikuntaan.

Tämä työ on äärimmäisen palkitsevaa, sillä on hienoa nähdä, kuinka oppilaat oppivat ja heidän tanssitaitonsa kehittyy. Tanssi on iloinen asia ja myös sen näkee oppilaista, milloin tanssi alkaa olla luontevaa ja tulee esiin oppilaista sisältäpäin. Tanssi on taitolaji, joka vaatii paljon opettelemista, ennen kuin se automatisoituu taidoksi. Alku menee monesti askeleita ihmetellessä, mutta sen jälkeen on jo helpompaa.

Tanssitaito tuo iloa elämään ja se on aikamoinen valttikortti elämän eri käänteissä. Se on kuin ässä hihassa, jonka voi vetäistä esiin tarpeen tullen ja käyttää sitä.